CANTORCIRCULAIR: VOOR EEN GROEN KANTOOR

line

Het interieur gaat natuurlijk verder dan alleen onze woonkamer. Fraai en functioneel meubilair ‘au bureau‘ is immers ook onderdeel van het vak. Voor velen is het traditionele kantoorgebouw echter een doorn in het oog. Want tegenwoordig speelt niet enkel functionaliteit een rol bij de werkomgeving. Sfeer, stijl en duurzaamheid worden ook daarbij opgeteld. Om aan die vraag te voldoen, is het collectief CantorCirculair in het leven geroepen. Met maar één doel: duurzaam design meubilair voor kantooromgevingen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

CANTOR VOOR ELK KANTOOR

Nederland is flink aan het verduurzamen. Het bedrijfsleven kan daarbij niet achterblijven. CantorCirculair heeft daarom een gat in de markt gevonden: duurzaam design meubilair voor kantooromgevingen. Maar wat maakt dit collectief dan eigenlijk zo ‘planet proof‘? Cantor onderneemt volgens richtlijnen uit het circulair interieur gedachtegoed. Daarbij is het opgezet om een brug te slaan tussen jonge duurzame ondernemers en diverse partijen op de zakelijke markt. CantorCirculair richt zich op een netwerk aan dealers, interieurarchitecten en projectinrichters met als doel op grote schaal interieurs van o.a. kantooromgevingen mooier maken voor het oog van de klant; prettiger werken voor de werknemer; en duurzamer voor ons allemaal te maken.

DIVERSITEIT & CIRCULARITEIT ALS KRACHT

Bovendien is niet alleen het kwalitatief esthetisch verantwoorde eindresultaat van belang, maar voornamelijk de circulariteit. Zo is al het meubilair van het label ontworpen en geproduceerd door diverse duurzame ondernemers vanuit de circulaire gedachte dat producten hun waarden dienen te behouden, ze vervolgens te kunnen hergebruiken met tegelijkertijd zo min mogelijk afvalproductie. Op deze manier gelooft het collectief dat grondstoffen en producten optimaal worden benut.

”Er is zoveel meer dan het standaard vergader- of werkplek meubilair.”

De kracht van CantorCirculair ligt hem vooral in de diversiteit van zijn partners. De een ziet nieuwe grondstoffen in afval en ontwikkelt producten vanuit dit gedachtegoed; de ander maakt items op zo’n manier dat ze oneindig meegaan. Cantor kijkt dan ook op verschillende manieren naar circulariteit en duurzaamheid. Maar het heeft allemaal een en hetzelfde doel; zo min mogelijk afval creëren, het besparen van zoveel mogelijk grondstoffen en gezamenlijk goed voor onze planeet en leefomgeving zorgen.

VOOR ELK ‘CANTOR’ IETS WILS

Zo worden stoelen bijvoorbeeld op een ‘Duitse degelijke’ manier geproduceerd, gemaakt van herbruikbare grondstoffen, in een energie neutrale fabriek in het bosrijke Zuid-Duitsland in samenwerking met andere lokale fabrieken waarbij alleen maar lokale bewoners werkzaam zijn. Maar er is meer dan alleen een stoel. Van circulaire tapijttegels tot modulaire wandbekleding, CantorCirculair beschikt over een ruime collectie aan designproducten voor iedere business. Bovendien bewijst het collectief dat een duurzame wereld mogelijk is zonder daarbij in te leveren op esthetisch en functioneel terrein.

BRONNEN

Foto’s: CantorCirculair.