HAY About A Stool verduurzaamt

line
Duurzame barkruk

Het Scandinavische topmerk HAY zul je waarschijnlijk kennen van één specifieke collectie. De About-serie met barkrukken en eetstoelen zien we immers in bijna ieder Nederlands interieur terug. De About a Stool barkruk is een prachtige aanvulling in elke ruimte, zowel privé als in professionele omgevingen. Omdat het merk al ruim twintig jaar meegaat met de tijd, heeft het nu zijn serie About a Stool verduurzaamd: alternatieve grondstoffen spelen hierbij de hoofdrol zonder hierbij af te doen aan zijn stijlvolle imago.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Verantwoorde materialen

Met als doel HAY’s iconische AAS barkruk te recreëren vanuit een duurzamer perspectief, gebruikt de About A Stool AAS 32 ECO gerecycled plastic (PP) om de zacht gebogen, open shell en symmetrische solide basis te vormen die consistent is met de rest van de serie. De stoel heeft een EU Eco label als blijk van inzet voor het milieu, samen met de andere modellen in de ECO-serie – de AAC 12 ECO en AAC 22 ECO. Het onderstel van de barkruk is gemaakt van FSCTM gecertificeerd hout en is verkrijgbaar in gelakt eiken op waterbasis.

HET LAND VAN KWALITEITSMEUBILAIR

Het Deense designlabel HAY is opgericht in 2002 door het koppel Rolf en Mette Hay. Niet lang daarna is het merk zeer groot geworden in een relatief korte tijd. Dat zegt natuurlijk al veel over de kwaliteit dat het levert. De belangrijkste uitgangspunten in het ontwerpproces zijn duurzaamheid en hoge kwaliteit tegenover betaalbare prijzen. Ook werkt het samen met gevestigde als met nieuwe internationale ontwerpers, zoals Hee Welling, Jakob Wagner en Scholten & Baijings. Het designmerk is gespecialiseerd in (tuin)meubilair, lampen en woonaccessoires die een stijlvol, fris en innovatief karakter waarborgen. HAY heeft het doel zichzelf continu te vernieuwen: zo wilt het voortdurend unieke, herkenbare en moderne collecties aanbieden die in de huidige tijdsgeest perfect passen.

Comfortabel zitten is een eis dat zeker bij hoge kwaliteit hoort. De Eco barkrukken van HAY hebben daarom twee verschillende hoogtes, zo heeft de lage barkruk een zithoogte van 65 cm en de hoge barkruk een zithoogte van 75 cm. Hoewel de normale (niet) duurzame About A Stool is voorzien van alle kleuren van de regenboog, is de eco-versie enkel verkrijgbaar in de kleuren zwart, cream en wit. Ben je nou helemaal in de ban van dit ontwerp, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: About a Stool Eco by HAY.