Woodio: alternatief voor keramiek in de badkamer

line
Duurzame badkamer

Eens in de zoveel tijd ontstaat er een geweldig merk waar de hele wereld van moet horen. Ken jij toevallig Woodio al? Interieurliefhebbers opgelet, dit merk gaat groot, misschien wel heel groot worden. Het Finse designmerk is namelijk ’s werelds eerste 100% waterdichte massief houtcomposiet materiaal dat speciaal in het leven is geroepen als duurzaam alternatief voor keramiek en andere stenen grondstoffen. Genoeg reden om er een artikel aan te besteden dus.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Daar zit wat in

”Toen we begonnen, werden we als gek beschouwd – je kon het in de ogen van mensen zien. Maar we hebben doorgezet,” lacht Petro Lahtinen, oprichter en CEO van Woodio. ”Zowel onze materiaal- als productontwikkeling hebben een uitzonderlijk sterk geloof gevraagd, maar de beste uitvindingen ontstaan vaak in uitzonderlijke omstandigheden. Onze producten zijn ontwikkeld door een geweldige groep interdisciplinaire experts, bijvoorbeeld uit de chemie, materiaalkunde, elektronica, botenbouw, composiet en industrieel ontwerp,” vertelt Lahtinen. In 2016 is dit gekke idee toch echt wel realiteit geworden.

Onder de naam Woodio ontwikkelt het vandaag de dag een collectie van 17 verschillende wastafelmodellen,- een ligbad,- accessoires,- en recentelijk een houten toiletbril voor de badkamer. De mogelijkheden van het materiaal is klaarblijkelijk grenzeloos. Als resultaat heeft het merk een bekroonde biomateriaalinnovatie van wereldklasse gecreëerd- 100% waterdicht Woodio®-houtmateriaal. Maar wist je dat dit houtcomposiet bestaat uit houtsnippers? Woodio beschikt over een speciale gietvormtechnologie waarvoor patent is aangevraagd en dit spul vereist gelukkig geen grote hoeveelheden water en energie, of hoge temperatuurovens voor het eindproduct. De CO2-besparing per unit is zelfs 55 kg minder dan bij een vergelijkbaar formaat keramische wastafel.

Scandinavische topkwaliteit

Er zijn drie basiskleuren die uit voorraad leverbaar zijn, namelijk: “Natural Aspen”, “Polar” en “Char“. De andere kleuren vallen onder de Northern Elements collectie. Deze kleuren worden speciaal op bestelling gemaakt en hebben een langere levertijd. Om je een handje te helpen met de keuze is er ook een Woodio sample set beschikbaar. Ben je net als LYNN helemaal verliefd op dit geweldige interieurmerk, maar weet je niet zo goed of het meubel in jouw kantoor past? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een origineel interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Natural Aspen Collection by Woodio.