VedCooks: Natuurlijk geverfd 100% Iers linnen

line
Duurzame huishoudartikelen

Door de pandemie zijn we allemaal veranderd. Sommigen raakten in een depressie, anderen hadden flink de tijd om op geweldige ideeën te komen. Het creatieve brein achter VED COOKS is hier een prachtig voorbeeld van. Tijdens haar lockdown begon ze te experimenteren met restafval uit de keuken. Het resultaat? Een nieuw label met natuurlijk geverfd 100% Iers linnen. Helemaal handgemaakt uit het Verenigd Koninkrijk.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

VAN KEUKENAFVAL TOT LINNENGOED

Misschien heb jij het ook al wel gemerkt, maar de hoeveelheid afval die je produceert bij het bereiden van een maaltijd is niet om te lachen. Oprichtster Verity de Yong begon het bedrijf VED COOKS toen ze merkte hoeveel voedselverspilling ze thuis produceerde met elk recept. Ze begon te experimenteren met de overgebleven huiden van diverse voedingsmiddelen en vertaalde deze in natuurlijke kleurstoffen voor stof.

Verity wilde iets creëren dat zowel milieuvriendelijk als nuttig was, hieruit werd VED COOKS geboren als duurzaam merk voor huishoudartikelen. Met een achtergrond in modeontwerp, gebruikte Verity haar liefde voor koken om keukenresten om te toveren tot luxe huishoudartikelen. Naast het gebruik van natuurlijke verfstoffen is al het linnengoed handgemaakt, gesneden en gerafeld. Hiervoor gebruikt ze het beste natuurlijk geverfde 100% Ierse linnen. Elke batch wordt met de hand geverfd in haar eigen keuken. Alle kleuren van VED COOKS zijn geïnspireerd op seizoensgebonden gerechten. Heb jij nou ook zo’n leuk merk waarover je wilt vertellen en heb je een breder publiek nodig? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met het promoten van jouw eigen unieke verhaal.

BRONNEN

Foto’s: Collection by VED COOKS.