Deze gerecyclede deken houdt je warm in de winter

line

Het wordt weer wat kouder buiten, maar wees gerust: met de nieuwe plaid van ecoBirdy kun je zelfs gerust een dagje langer buiten blijven zitten. De Coral Blanket is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens super pretty! Bovendien is deze sterk isolerende deken gemaakt van een wel heel interessant materiaal: namelijk gerecycled katoen. Ideaal voor op de (buiten)bank, stoel of bed. LYNN zocht het verhaal achter dit kleedje uit.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

UPCYCLED & HIGH-END PLAID

De Coral Blanket van ecoBirdy is een zachte deken die zowel voor kinderen als volwassenen zeer comfortabel aanvoelt. Het rimpelende uiterlijk van de deken herinnert ons aan dat van koraalriffen uit de oceaan. Net als andere ecoBirdy- producten, wordt de deken op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Met behulp van gerecycled katoengaren wordt dit geweldige plaid in elkaar gezet in België door een historische breispecialist. De productie van de Coral Blanket is dan ook gekoppeld aan rechtvaardige en eerlijke arbeidsvoorwaarden. Bovendien heeft het plaid een unieke uitstraling door zijn met de hand gestikte details.

De deken heeft tevens een zeer speciale uitrusting: de lucht die wordt vastgehouden zorgt voor isolatie – waardoor je gedurende de wintermaanden warm blijft; en gedurende de zomermaanden koel. De gemengde katoenvezels zorgen voor extra kwaliteit. Zo is het materiaal sterk, isolerend en duurzaam.

Maar waarom kiezen voor een deken van gerecycled katoen? Met gerecycled katoen bespaar je al snel tot 5.000 liter water per deken. Bij de productie van deze deken vinden geen broeikasgassen, geen extra verven of chemisch verven plaats. Bovendien wordt de hoeveelheid waardevol materiaal op stortplaatsen verminderd, vermindering van de extra co2 door verbranding en is er sprake van recycling op het gebied van zowel post-industrieel als post-consumer afval.

OVER ECO-BIRDY

De oprichters van ecoBirdy werden getroffen door de vergankelijkheid en de korte levenscyclus van de speelgoedindustrie voor kinderen. Daarom kwamen de oprichters in actie om duurzame stukken voor kinderen te maken die de tand des tijds zouden doorstaan. Yuan en Vanbriel deden voor de opening van het bedrijf al kennis op in de internationale mode- en ontwerp-industrie. Beiden waren echter gedreven om de milieuvervuiling aan te pakken in deze sector. Nog niet zo lang geleden werd deze droom dan ook eindelijk werkelijkheid. Door middel van plastic afval te herontwerpen is het duo de koploper als het gaat om de fraaiste meubelstukken- en accessoires van duurzame oorsprong.

De producten van ecoBirdy zijn stijlvol en bovendien makkelijk schoon te houden. Simpelweg een mooi staaltje vakwerk, chapeau! Maar het grootste voordeel achter dit merk is het interessante gedachtegoed. Hoewel circulair interieur design nog in de kinderschoenen staat, hanteert ecoBirdy alle drie de cruciale punten rondom circulair design, namelijk ‘reduce’, ‘recycle’ en ‘re-use’. Het bedrijf gebruikt een recyclagesysteem waarbij oud plastic tot een nieuw product wordt gemaakt (recycle). Voor dit meubilair is het niet nodig om materiaal uit de aarde te halen. Zo werken ze alleen met bestaande materialen en grondstoffen (re-duce). Tot slot zijn hun collecties uitsluitend gemaakt van gerecycled plastic uit Europees afval (re-use).

WERK AAN DE WINKEL

Een bijbehorend verhalenboek en schoolprogramma kunnen natuurlijk niet ontbreken. Jongeren zijn immers de doelgroep en daar speelt het bedrijf goed op in. EcoBirdy benut iedere mogelijkheid die hun wereldblik van circulair interieur design bekrachtigt. Door de focus te leggen op sociale – en ecologische verantwoordelijkheid dragen zij zeker bij aan een duurzame en betere toekomst.

Ben je nou dol op de producten van ecoBirdy, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Coral Blanket by ecoBirdy.